La correcta posició de les parpelles i les pestanyes protegeix l’ull dels agents nocius externs i ajuda a l’adequada lubricació de la superfície ocular al repartir la llàgrima. La funció protectora de les parpelles es pot veure alterada quan hi ha una mala posició. Resulta molt important la valoració de la funció de les parpelles pels oculoplàstics per determinar el grau i les opcions de tractament més adequats per a cada pacient.

Els problemes palpebrals són els següents:

ECTROPI I ENTROPI PALPEBRAL

En la parpella inferior, la mala posició pot ser deguda o bé la caiguda de la parpella (ectropi) o bé l’eversió cap a dins de la parpella (entropi). En els pacients afectats de ectropi pot aparèixer envermelliment ocular, picor o fins i tot coïssor i llagrimeig. A l’entropi se suma els símptomes descrits anteriorment pel frec de les pestanyes amb la superfície de l’ull provocant una sensació d’un cos estrany dins de l’ull o dolor. La cirurgia de re-col·locació de la parpella es realitza a través de les arrugues laterals o “potes de gall” perquè la cicatriu quedi pràcticament imperceptible.

Parpella inferior amb ectropi o eversió cap a fora, provocant la separació del marge de la parpella de la superfície ocular.
Parpella inferior amb entropi o eversió cap a dins, provocant el contacte de les pestanyes amb la superfície ocular.
Parpella inferior amb entropi de llarga evolució, provocant el deteriorament de la superfície ocular (conjuntiva i còrnia) pel frec crònic de les pestanyes.

PTOSIS PALPEBRAL

En la parpella superior l’alteració més freqüent és la caiguda o ptosis. A la consulta amb l’oftalmòleg oculoplàstic es realitza un minuciós examen de la funció del múscul elevador de la parpella i dels annexos per determinar quina és la millor opció de tractament. Hi ha l’opció de realitzar la cirurgia per dins a través de la conjuntiva o per la pell a través de el plec de la parpella perquè la cicatriu gairebé no seria visible.

Pacient amb ptosis palpebral en tots dos ulls d'afectació simètrica i amb anys d'evolució.
La mateixa pacient sense ptosis palpebral superior, on es pot observar que ha millorat la seva obertura palpebral sense canvis en el seu contorn ni la seva expressivitat.
Pacient amb ptosis palpebral en tots dos ulls d'afectació no simètrica, major caiguda en ull dret.
La mateixa pacient sense ptosis palpebral superior aconseguint simetria entre els dos ulls.

TUMORACIONS PALPEBRALS

La pell palpebral és la més fina i sensible de el cos. Com a conseqüència, és la primera àrea de el cos a mostrar canvis resultants de el dany solar i de l’envelliment.

Desafortunadament, el dany solar i altres tòxics ambientals poden implicar danys més importants, com el càncer de pell palpebral. La presència de nòduls o lesions a les parpelles que creixen, sagnen o s’ulceren han d’ésser valorats. El tractament consisteix a exèresi quirúrgica i reconstrucció palpebral.

Tumoració palpebral

Informació

Si voleu demanar visita o modificar-la, si us plau truqueu al +34 93 725 41 39.

Els horaris de visita són de dilluns a dijous de 15:30 a 20h i els divendres de 15:30 a 19h

(no gestionem les visites per correu electrònic)