Retina i vitri

La primera causa de ceguesa al món occidental en edat laboral és la retinopatia diabètica. Un bon control metabòlic, l’abandonament d’hàbits tòxics, l’exercici físic moderat, una dieta adequada, fugir de l’obesitat i revisions oftalmològiques periòdiques amb un tractament adequat són fonamentals per millorar el seu pronòstic. De la relació metge pacient dependrà el curs d’aquesta greu malaltia. Seguint les indicacions de l’especialista l’evolució pot ser òptima. Si el pacient no compleix les normes de conducta dels trastorns poden ser catastròfics. La interrelació amb el metge de capçalera, l’endocrinòleg i l’oftalmòleg-retinòleg són fonamentals.

Les proves per al seu diagnòstic i classificació són:

. -Agudesa visual

– Biomicroscopia

– Examen de el fons d’ull

– Angiografia fluoresceïnica

– Tomografia de coherència òptica (OCT)

Els tractaments de la retinopatia diabètica poden ser:

– Fotocoagulació làser

– Anti-VEGF (Anti-Factors de Creixement Vascular).

– Vitrectomia

DMAE (degeneració macular associada a l’edat)

És la primera causa de ceguesa al món industrialitzat en edat geriàtrica.

Es classifica en dos tipus fonamentals: la forma seca o atròfica i la forma humida o exsudativa. Els símptomes més importants són la disminució de visió, juntament amb la “metamorfopsia” (veure els objectes deformats). No s’ha demostrat cap tractament útil per a les formes atròfiques. No cal dir, que és una forma molt lentament progressiva. Les formes exsudatives són molt agressives i s’han de tractar. No existeix un tractament estàndard per a tots els tipus o subclassificacions

Les proves fonamentals per al seu diagnòstic i classificació són:

– Agudesa visual

– Estudi de la metamorfopsia

– Biomicroscopia

– Examen de el fons d’ull

– Angiografia fluoresceínica i / o verd indocianina

– Tomografia de coherència òptica

Els tractaments són:

– Làser

– Teràpia fotodinàmica

– Anti-VEGF (Anti-Factors de Creixement Vascular).

Fins a l’actualitat cap tractament és curatiu. Són tractaments pal·liatius. És una malaltia que cursa a brots: té períodes de remissió intercalats amb períodes d’activitat.

ABANS del tractament
DESPRÉS del tractament

Despreniment de la retina

El primer símptoma acostuma a ser l’observació de llampecs i llums o mosques volant (flies). Quan això passa s’ha d’anar urgentment a l’oftalmòleg, ja que si es detecta l’estrip a la retina abans que hi hagi despreniment, el tractament  amb fotocoagulació làser és determinant per a la bona evolució d’aquesta patologia. Si hi ha despreniment, el tractament és quirúrgic, i s’obtenen millors resultats com més precoç és la detecció i el tractament. La cirurgia vitriretinal és una de les cirurgies més complexes de l’especialitat oftalmològica. Uns bons coneixements científics i metodològics donen, avui dia, resultats excel·lents en una patologia que fa pocs anys derivava en ceguesa en la major part de casos.

ABANS del tractament
DESPRÉS del tractament

Informació

Si voleu demanar visita o modificar-la, si us plau truqueu al +34 93 725 41 39.

Els horaris de visita són de dilluns a dijous de 15:30 a 20h i els divendres de 15:30 a 19h

(no gestionem les visites per correu electrònic)